portugês   Español   English   Français   Deutsch   Nederland

  Casa Agrícola D'Alagoa - Montenegro, Lda.
START Erfgoed  Agrotoerisme  Biologische landbouw

2de internationale prijs voor innovatie Landbouw (SIC Report)
 

De Quinta d'Alagoa ligt bij Carrazedo de Montenegro, in de nabijheid van de hoogvlakte Padreia op een hoogt van 650 m. De Quinta heeft 70 hectare landbouwgrond en is 'self-sufficient', met als belangrijke peilers de productie van kastanjes, olijven en wijn.

De gehele oogst draagt het certificaat 'BIOLOGISCH'. In het midden van de landerijen staat een gebouwencomplex van historisch-culturele waarde, een typisch voorbeeld van landelijke architectuur. Deze gebouwen, een oude boerderij en een boerenhuis, werden gerestaureerd en zijn als 'agro-toerisme' ingeschreven bij TER ('Turismo no Espaço Rural' – Toerisme op het platteland).


NIEUW / ACTIVITEITEN
 
De "Casa Agrícola D'Alagoa" staat beschreven in het boek "HOTELS ET MAISONS D'HÔTES DE CHARME - PORTUGAL".

De 'Casa Agrícola D'Alagoa' wordt in de editie 2006 van "Hotels et maisons d'hôtes de charme - Portugal" beschreven onder "landelijk toerisme".


ROUTEBESCHRIJVINGEN EN VIDEO’S

Wij beschikken over routeomschrijvingen van de omgeving van het landgoed. Kijk voor meer informatie op de bladzijde Wat gaan we doen.
Twee video’s van het landgoed zijn beschikbaar op de downloaden.


ARTIKEL IN "ROTAS E DESTINOS" (het belangrijkste reistijdschrift in Portugal)

"Een biologisch landbouwbedrijf met o.a. wijn, olijven en fruitboomgaarden, moderne en traditionele oogstmethoden, paarden, koeien en geiten: dat is het scenario van de Quinta da Alagoa (www. Agroturismoalagoa.com, tel. 228 320 900), een plek voor agro-toerisme met 8 twee persoonskamers. De kamers zijn verdeeld over diverse in landelijke stijl gebouwde huizen. Ligt 18 km van Valpaços, district Vila Real (...)"
uittreksel van artikel in het blad "Rotas e Destinos" 03-2005.


ARTIKEL IN "PUBLICO" (grootste landelijke krant)

"(...)Geel en groen strijden om de overhand in een landschap, dat de bergen in twee kleuren schildert. We zijn op 600 m hoogte (...)
ldus komen we aan op de Quinta da Alagoa. Een landgoed dat een onderscheiding verdient. Er is een open haard en het hout voor de haard ligt klaar (...)
Dit alles met de dynamiek van een levend museum, waarin het verleden bewaard wordt maar ook het heden zijn rol vervult (...)
Het hoofdgebouw onderscheidt zich niet door overdreven luxe, maar wordt gekenmerkt door eenvoud en goede smaak. Een karaktertrek, die de gehele Alagoa bezit. (...)"
Uittreksel van artikel in bijlage "Fugas" in de "Público" van 18-09-2004.


ARTIKEL IN 'JORNAL DE NOTÍCIAS' (grootste krant van Noord-Portugal)

(...)In de "Casa Agricola d’Alagoa", Valpaços kun je het beste niets doen. Ophouden met denken. Stil staan. En kijken. En wachten tot je zin krijgt om in het bos te wandelen of mee te doen aan de vele werkzaamheden op een boerderij van 'over de bergen'. De productiemethode is biologisch en het vee is qua ras autochtoon. Voor de stadsbewoner heeft deze boerderij veel te bieden. Als het werk te vermoeiend lijkt kun je altijd weer terugkomen op de eerste mogelijkheid. (...)"
Uittreksel van artikel in JN van 09-12-2004


VERVAARDIGING VAN OLIJFOLIE

Naar aanleiding van de procedures zijn goedgekeurd door agicultura biologische, vai weer over tot de productie van olie, een evenement dat plaatsvindt in de lokalen van de vijfde op 18 en 19 december.


PRIJS IN DE INTERNATIONALE CONCURRENTIE

Het Huis Landbouw-D'Ayas is bekroond met de International Competition "Landbouwers Sobresalientes in Diverficación Agraria" - Fair van Silleda - Santiago de Compostela - Spanje.


PHOTO RAID

Het Huis Landbouw-d'Ayas, in samenwerking met enkele leden van verwacht, meestal een kleine foto-raid, in Quinta d'Alagoa en omgeving, met de titel "Trás de Montes - natuurlijke en culturele erfgoed". Dit evenement wordt gehouden op een datum bekend te maken om daarin een aantal liefhebbers van de fotografie en de leden van verwacht voor het houden van een vergadering van de biologische landbouw, de helft berg.
Voor meer informatie kunt u zich aanmelden bij onze nieuwsbrief.


VERZAMELEN VAN WILDE CHAMPIGNONS

Het vijfde van Alagoa biedt voor groepen van 12 personen, opgeleid in een "verzamelen, de indeling en opstelling van wilde paddestoelen.". Pre-registratie op reservas@alagoa.net.
Voor meer informatie kunt u zich aanmelden bij onze nieuwsbrief.


IDENTIFICATIE VAN DE VOGELS VAN DE VIJFDE ALAGOA

Het werd een enquête uitgevoerd en rangschikking van broedvogels op Quinta da Alagoa in het voorjaar van 2007.
De volledige lijst is hier beschikbaar.


VERHUUR AAN BEDRIJVEN

De Quinta D’Alagoa heeft tal van suggesties voor bedrijven of werkgroepen, die de gehele beschikbare ruimte met de daarbij horende bijzondere voorwaarden huren.
Vraag meer informatie of reserveer per e-mail.